back to top

raak.

Mijn afstudeerproject

Wat begon als een fascinatie voor wolken, eindigde in een project over tactiliteit. Welkom in de unieke wereld van AD(H)D, waar je vaak raakt afgeleid en waar je constant aan dingen wilt friemelen.

Esthetische en tactiele objecten, fidget toys voor volwassen

Het zenuwachtig klikken van een pen, het maken van papierpropjes, het ploppen van een restje noppenfolie... Er is altijd wel wat met je handen te doen, al helemaal als je focusproblemen hebt. Om je floating attention tegen te gaan, is het fijn en nuttig om te friemelen, te fidgeten.
Er zijn inmiddels al heel wat fidget toys ontworpen. Wat hierbij opvallend is: het is 9 van de 10 keer voor kinderen ontworpen, ze hebben vaak felle kleuren, maken geluid en worden veelal van plastic gemaakt. Waarom is er geen alternatief voor volwassenen? Als het zo goed werkt... Het doel: items ontwerpen waarbij aanraking en fidgeten centraal staat. Aandacht geven aan tactiliteit. Voor jouw stress ontlading, het behouden van je focus en het repetitieve karakter kan je meer zen laten voelen.

In interieurs

Niet opvallend, wel aanwezig. Simpel, eenvoudig en redelijk onopvallend, maar altijd binnen handbereik.

Electron

7 t/m 11 juli 2021 was dit project te bezichtigen bij Electron, in Breda. Kijken doe je met je ogen, maar voelen doe je met je handen.